Voalul de Mireasa – de la superstitii la un accesoriu sic

Un accesoriu de nelipsit din tinuta mireselor, voalul inseamna traditie si a avut diferite semnificatii de-a lungul istoriei. Voalul de mireasa a ajuns in zilele noastre un accesoriu sic, cu care designerii iubesc sa se joace si sa il reinventeze.

Primele mentiuni despre voalul de mireasa au aparut inca din vremea Greciei antice, cand menirea voalului era sa protejeze mireasa de spiritele rele. De altfel, cuvantul voal, provine din latinescul velum si insemna a ascunde, a acoperi  un lucru.

In perioada medievala voalul de mireasa primeste o noua conotatie, simbolizand puritatea si castitatea viitoarei mirese. Alte povestiri pe marginea voalului, spun ca acesta era menit sa ascunda fata miresei de ochii mirelui in casatoriile aranjate. Acestuia nu ii era permis sa isi vada mireasa, pentru a nu fi tentat sa incalce targul facut intre familii. O alta legenda, de aceasta data nordica, identifica aparitia voalului in obiceiul rapirii fetelor, carora li se arunca o bucata de material peste cap, fiind apoi duse departe de familiile lor si obligate sa se casatoreasca cu rapitorii.

Oricare ar fi povestea lui, in zilele noastre voalul este un accesoriu obligatoriu, care face parte dintr-o tinuta completa a unei mirese.

voalul de mireasa printese celebre
Voalurile unor printese celebre

Daca visati ca in ziua cea mare sa fiti asemenea unor printese, probabil voalul de mireasa clasic, lung vi s-ar potrivi cel mai bine. Daca circumstantele permit, puteti alege un voal ultra-lung care va face memorabila intrarea voastra in biserica. Insa daca nu puteti miza pe vreme sau daca vi se pare incomod, o alternativa poate fi voalul pana in dreptul genunchilor, omoplatilor sau cel deasupra umerilor.

In ultimii ani, voaletele au inceput sa atraga atentia mireselor care doresc o tinuta sic si doresc sa iasa din tiparele cotidiene.

de la voalul de mireasa la voalete cluj maya fashion

Voaletele aduc originalitate si eleganta tinutei, fiind usor de purtat. Acestea se preteaza la fel de bine pentru o rochia de mireasa, insa pot fi purtate si in cadrul cununei civile, fiind un accesoriu potrivit unei ocazii atat de speciale.

In Magazinele Maya Fashion iti punem la dispozitie o gama generoasa de voaluri, voalete si accesorii pentru par, potrivite oricarui tip de tinuta. Vom gasi impreuna ce ti se potriveste, in functie de stilul si personalitatea ta!

cover