Descopera minunatia dantelei pentru rochia ta de mireasa

Dantela in rochiile de mireasa nu se va demoda niciodata! Motivul? Unul foarte simplu: dantela inseamna feminitate, inseamna noblete si va aduce mereu un plus de rafinament miresei care o poarta. Poate ati observat si voi, cate detalii pretioase se afla in dantela, acele detalii care fac diferenta, care subliniaza linia siluetei si ofera gratie tinutei miresei.

Brandurile consacrate in designul rochiilor de mireasa, iubesc dantela si o folosesc mereu in creatiile lor.

 

Daca in vremurile de mult apuse, cantitatea dantelei utilizate in creatiile rochiilor de mireasa releva statutul social al miresei, acum dantela este o alegere a miresei, reflectand stilul ei.  


 

Dintre tipurile de dantela cele mai folosite pentru crearea rochiilor de mireasa amintim:

Dantela spaniola. Daca va ganditi un moment la cum ar arata o mireasa spaniola, probabil o sa va imaginati nelipsitii trandafiri rosii, simbolul pasiunii unei natii cu sange fierbinte. Ei dantela spaniola este acel tip de dantela cu trandafiri tesuti pe plasa. Acesta confera romantism si o nota senzuala tinutei miresei.

Modelul M 57.16, exemplul perfect pentru dantela spaniola

Rochie de mireasa M57.16 colectii rochii de mireasa 2016 rochie-de-mireasa-M57-16-spate

 

Dantela Duchesse. Denumirea acestui tip de dantela a fost data dupa ducesa Marie Henriette de Brabant. Impresionant la acest tip de dantela este bogatia detaliilor si ale elementelor florale, abundenta lor neregulata, dar totusi extrem de atent gandita.

Dantela Duchesse in modelul M 43.16

rochie-de-mireasa-M43-16-spate Rochie de mireasa M43.16

 

Dantela Alencon. Una dintre cele mai renumite dantele, pentru finetea ei, dantela Alencon este printre preferatele designerilor. Aceasta minunatie de dantela, permite aplicatii de cristale care fac din rochie o mica opera de arta si asta datorita rezistentei ei. Deseori, detaliile acestei dantele sunt florale si delicate.

Modelul M 23.16 este confectionat in partea superioara din Dantela Alencon

Rochie de mireasa M23.16

rochie-de-mireasa-sublime-m-23.16-spate

 

Dantela Chantilly. Probabil cea mai populara dantela pentru rochii de mireasa, Dantela Chantilly isi are originile in boemul Paris si dateaza din secolul 17 si se spune ca a fost preferata Mariei Antoaneta. Motivele floare sunt preferate si, iar umpluturile dau gratia acestei fabuloase dantele. 

 

Un model superb M 24.26 de la Maya Fashion, croita in partea de sus din dantela ChantillyRochie de mireasa M24.16
rochie-de-mireasa-sublime-m-24.16-spate

 

Dantela Guipure. Acest tip de dantela cu ochiuri largi, uneste de obicei motivele preferate pentru modelul dantelei, prin conexiuni lungi. Este o dantele mai incarcata, dar poate sa fie extrem de sofisticata.

Modelul M09.16 ese perfect pentru a ilustra dantela Guipure

Rochie de mireasa M09.16

rochie-de-mireasa-sublime-m-09.16-spate-detaliu

 

Dantela Schiffli. Unul dintre tipurile de dantela confectionate cu ajutorul unor masinariilor, dantela Schiffli este o dantela usoara, bogata in  ornamente delicate, care pot acoperi toata suprafata materialului.

Finetea dantelei Schiffli poate fi admirata in modelul M 33.16 de la Maya Fashion

rochie-de-mireasa-M33-16-spate

Rochie de mireasa M33.16

 

Dantela de Venetia. Este probabil cea ma bogata dantela, una grea de tip damasc si destul de groasa. Poate avea fie un model floral, fie modele geometrice.

Modelul M 44.16 de la Maya Fashion 

Rochie de mireasa M44.16 rochie-de-mireasa-M44-16-spate